Če želim češnje, pomeni nočem jagod

Deli na socialnih omrežjih:

Share on facebook
Share on linkedin

Ne “handlajte” s svojim seznamom načel in vrednot, ki so za vas alfa in omega,

ker boste spet razočarani. Govorim o ljubezni in odločitvi za partnerstvo z nekom.
Zavedam se in upam, da tudi vi, da je v vsakem odnosu potrebno delati in negovati vez. Ampak, če spustite svoj standard in tisto kar si želite v odnosu z drugo osebo že v začetku potem ne boste prišli dlje kot do tretjega križišča. Kjer se boste ponovno spraševali kaj je prav, zaviti desno ali levo. Ponovno se boste odločali ali je prav, da greste morda raje kar ravno, sami.
Bodite iskreni do sebe in drugih, ki so vpleteni v situacijo. Povejte na glas, izrazite kaj si želite. Vem, da to ni lahko in se zapletamo še prevečkrat. Človek doživi in preživi marsikaj in na koncu spozna, da je sam odgovoren za to, da je dovolil takšne in drugačne odnose. Bodi to kar si in na svetu je nekdo, ki bo sprejel tvojo celoto- tebe. vse dobre in manj dobre plati. Samo ne handlajte s svojimi načeli, to kar vam je pomembno ostaja, to kar si želite si želite še naprej in kar so vaše sanje so vaše sanje in se jih trudite doseči. Nekdo, ki je, ali bo ob vas lahko k temu samo pripomore, vas spodbuja in navdušuje. In če temu ni tako, pomeni, da handlate. Ne govorim o tem, da se ni potrebno prilagajati ali narediti kakšnega kompromisa ampak, da v zvezi z nekom ostanete vi vi in oseba zraven enako. Ne želite si, da ste eno in da se dopolnjujete v vsem, samo pustite, da ljubezen je in nimate definicij in pričakovanj kako bi moral odnos izgledati. Saj življenje ni samo lepo in pravljično, pride tudi kakšen klanec navzdol, ki ga je potrebno premagati, skočiti ob kakšni korenini, da se ne spotaknete ali malo celo teči, da vas plaz ne ujame in tudi to je ljubezen. Ko premagate vse to se pokažete in vidite ali ste zmožni brezpogojne ljubezni do sebe in nekoga. Ne bodite pa zaljubljeni v zaljubljenost, ker ta občutek mine. Ljubezen je vse prej kot to. Bodite pozorni že na začetku, ko gradite temelje. Če niste pripravljeni s celotnim srcem iti v odnos raje ne hodite, nima smisla in ne bo dolgoročnega uspeha. Temelji morajo biti pristni, da je pot kasneje lažja in se ne spotikate. Zares morate vedeti kaj si želite in se zavedati, da si manj kot to ne dopustite.. Potrebno, da zgradite kvaliteten odnos je, da veste kakšna so vaša načela, česa ne morete sprejeti in preko česa ne morete stopiti. Če iskreno poveste kaj si pa vseeno predstavljate kot dobro vez med vami in osebo zraven vas pa ne morete zgrešiti, vendar ne pričakujte preveč od drugega. Sami ste dovolj in ne iščite sreče in rešitelja v drugem. Nihče vas ne more rešiti in nihče vam dati sreče, če niste srečni in pomirjeni sami s seboj. Pomembno je, zelo je pomembno, da izrazite in pokažete sebe. Ko boste pripravljeni in vedeli kaj si želite, bo v vaše življenje stopil nekdo, ki ga “čakate”. Sliši se kontradiktorno ampak pomembno dejstvo je -ne iskati in zgodilo se bo. 

Dotlej pa se le učimo in spoznavajmo nauke iz izkušenj, ki si jih spretno izbiramo.

In še razlaga besede handlanje, če je kdo morda ne razume – pomeni pogajanje, torej ne pogajajte se s svojimi načeli ali ne spuščajte svojih meril, evo tako, da bo zapisano tudi slovensko pravilno 🙂 

Želim vam dan poln ljubezni do nekoga ali nečesa  🙂 

 

Mogoče te zanima tudi ...