Dva meseca nazaj sem rekla…

da bo letošnji Božič najlepši kar bom pomnila. Nisem imela pojma zakaj tako čutim, ampak tako se je zgodilo.
Prvič po veliko letih sem bila v situaciji, ko sem preživela praznik brez tradicionalne družinske ceremonije in klasičnega obdarovanja. Brez mrzličnih in glasnih nakupovalnih centrov in panike. Tako sem želela in tako praznik tudi preživela.
Da ne bi prehitro sklepali, darila…to pride še vse na vrsto v naslednjih dneh, ampak v dneh, ki datumsko opredeljujejo Božič sem preživela drugače. Tudi jedla sem drugače in počela veliko stvari drugače.
Enostavno sem doživela in sprejela samo tisto, kar mi je dan sproti prinesel, in verjeli vsak dan je prinesel točno tisto, kar rada počnem in sem uživala prav vsak trenutek. Bilo je bolje kot bi si sploh lahko predstavljala.
Hkrati želim izraziti hvaležnost ljudem, ki sem jih spoznala v zadnjem obdobju. Prav vsem, ki sem jih spoznala na takšen in drugačen način.
Po več letih sem dejansko poslušala polnočnico in ne pristala v prvi oštariji. No tudi to se je zgodilo, ampak pred in po maši. Imeli smo se lepo, spontano in vmes celo praznovali rojstni dan. Hvala za ta podarjen čas.
Božično jutro je bilo vse prej kot po navadi in prineslo darilo v obliki pogovora. Z besedo si vedno lahko kaj podarimo. In skozi pogovor, smo kaj izmenjali, upam, da je koristilo in morda olajšalo misel na prihodnost ter polepšalo dan, morda dva.
Hvala za torto, zares, dobila sem torto in pomislila saj nimam rojstnega dne in praznujem, zdaj že v moji navadi, da ne definiram časa in praznujem, ko se pač tako počutim in se zgodi. Spet nepričakovano darilo, ki sem ga z veseljem delila in sem hvaležna za to, da je vedno vsega za vse dovolj.
Hvala ljudem, ki so povsem nepričakovano pustili darila pod smrekico in podarili veliko več kot samo materialno. Hvala vam, da opazite trud in da se ceni in vidi tisto, kar bi nekdo kratko malo spregledal. Iskreno hvaležna sem za vas. Za takšne ljudi, ki skupaj z mano pišete del zgodbe in gradite neprecenljiv prijateljski odnos.

Hvaležna za glasbo in koncert, na katerega sem skoraj pozabila, saj je karta bila kupljena že nekaj mesecev nazaj. Glasba mi enostavno napolni dušo, prav tako kot stik z živalicami.
In resnično hvaležna sem za priložnost, da sem lahko spoznala in preživela svoj čas v družbi več številčnega živalskega kraljestva na posestvu z neverjetnim razgledom in z ljudmi, ki vedo kako pomembna je vez z njimi.
Občudujem njihov dobro razvit čut za živali in to, da z veseljem svoje znanje predajajo. S tem marsikomu olajšajo in polepšajo vsakdanje življenje. Verjemite, vsa ta neverjetno pisana druščina konjev, psov, kokošk, pujsa, ovc, koz, želve in oslov mi je polepšala dan.

Toliko različnih daril sem dobila, v samo treh dneh, da sem te dni velikokrat potočila solzo, solzo sreče in hvaležnosti za vse te lepe trenutke in ljudi, ki me obdajajo. Za vse te veliko vredne občutke. Za vse te prijetne stvari, ki jih ne moreš nadomestiti z nobenim denarjem. Hvala.

Leto 2018 bo zagotovo moje leto in srčno želim tudi vam obilico vsega.
Predvsem ljubezni do življenja in naj bo zdravo, radostno, veselo in darov polno.
Tistih pristnih, ne kupljenih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja