Praznik je lahko vsak dan, ki ga izberemo

in če se tako odločimo. Odvisno od nas je s kakšnimi “očmi” gledamo na življenje. Jaz včasih praznujem Božič tudi ko ni 25 december. Ne hranite tiste penine v hladilniku in ne pustite vašega najljubšega kozarca v omari samo za “ekstra fensi” priložnost. Posebna priložnost je lahko vsak vaš dan. če mu to dovolite. No, bodimo iskreni skoraj vsak. Slavite majhne dosežke in pohvalite sami sebe. Nagradite se in opazite vse tiste “male” stvari, ki vam jih vsakodnevno uspe narediti. Tako hitimo in zmeraj se nekam mudi, da včasih ne vidimo koliko pravzaprav postorimo. Opazite vaš trud… Zares se nam tako mudi, da ne opazimo lepote dneva in ljudi s katerimi se srečamo. Poglejte v oči sogovorniku, v očeh človeka se vidi življenje, vidite iskrico? Najdite nekaj kar vas navduši in polepša dan. Poslušajte in slišali boste glasbo, ki vas spremlja na poti, kamorkoli že greste. Občutite sonce, ki vas spremlja in nežno poboža, ko se sprehajate. Okusite hrano, ki si jo z veseljem pripravite in hvaležno uživajte v tistem kar vam življenje ponuja. Zapojte si svojo pesem ob kateri vam srce poskoči in se počutite živo. Tudi, če v tem trenutku še nimate vsega kar si želite in tako hrepenite- živite polno in se veselite ter samo od daleč opazujte smer in tok dogajanja.
Nazdravite sebi in čudovitemu življenju, ter vsem ljudem in dogodkom, ki vas obdajajo. Vsak dan nam je dana nova priložnost, da postane naš najboljši dan. 
Slavite kakšen dan kot Božič, tudi, ko datumsko na koledarju to ne ustreza.

Zaupajte v svojo pot, čeprav je cilj nejasen in ne veste kam bo pripeljal. Uživajte, zabavajte se pri kakšnem vmesnem postanku in užijte vsak dan. Potovanje je razburljivo, ne zapravite časa, ki ga imate, saj, ko prispete na “cilj” se zgodi, da boste pozabili kam neki je spravljen najljubši kozarec, da bi ga uporabili…in penini bo takrat že zdavnaj potekel rok trajanja 🙂  

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja