Samo sledite toku življenja in zaupajte

Ne da se nadzorovati in planirati tega potovanja, ne gre si narediti načrta kam in kdaj gremo, niti koga bomo na tej poti vse srečali.
Vem samo to, da znova in znova moramo začeti od začetka. Kljub prisotnemu strahu si je potrebno na novo ogledati kje v življenju smo pristali in postaviti cilje. Razmišljamo o novih, svežih idejah. Vzeti si čas in ponovno zapisati svoje prioritete in vrednote. Hja, tako je in tako poteka. Vedno znova iščemo nekaj kar nas gradi, dopolnjuje in hkrati dela unikatne. In vse poteka v smeri, da spregledamo in opazimo svojo lastno vrednost. Ni vedno vse lepo in so samo rožice in metuljčki in še kamni cvetijo ampak v naših rokah je izbira ali bomo šli po tej poti s sklonjeno glavo in žalostni ali se bomo veselili in radostno znova opazovali svoje začetne korake, ki jih ponovno osvajamo. Od nas je odvisno ali čepimo v kotu in se ukvarjamo s svojo preteklostjo ali sanjamo o novih strasteh, željah, ki jih želimo doseči. Od nas je odvisno kako delujemo v tem danem trenutku in kako se odločamo. Razmišljati pozitivno in čutiti tiste iskrice, ko odkrivamo spet nekaj novega. Narediti si dan vsak dan drugačen in potrebno je raziskati kaj je tisto kar nas navdušuje in potiska naprej. Ne ukvarjajte se z mislimi, ki vam ne pustijo stopiti naprej. Minilo je, kot vse. Zavedajte se, da je vse minljivo, vsak trenutek, vsak dan, vsaka služba in situacija se obrne. Ne sprašujte se kaj bi bilo, če bi takrat naredili nekaj drugače. Takšne misli nič dobrega ne prinesejo, samo podaljšujemo krog iz katerega velikokrat ne znamo izstopiti.
Če se predolgo ozirate v preteklost greste mimo nešteto različnih priložnosti in mimo številnih vrat, ki so čakala, da jih odprete. Vendar, ker se oziramo nazaj veliko tega niti ne vidimo. Ko se nehamo ukvarjati s stvarmi, ki so minile kar naenkrat zagledamo vrata. Vrata, ki kar vabijo, da vstopimo. Zaklenite stara in odklenite nova vrata.

Včasih enostavno nimamo odgovora, ki si ga neznansko želimo. Ne gre si odgovoriti in ne silite se v to, da bi odgovor dobili ali prepoznali. Ga pač preprosto ni. Vendar, ko je čas ga zagotovo prejmemo. 
Lahkotno in z dobrim občutkom se prepustite toku življenja, ima smisel in namen za vsakega.
Zaupajte in vztrajajte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja