Vsak svoje sreče kovač

Deli na socialnih omrežjih:

Share on facebook
Share on linkedin
Vsak je sam odgovoren za svoje življenje. smo že slišali, da.
Pomeni, da je od nas odvisno ali bo naše življenje polno radosti in lepih trenutkov ali se bomo utapljaji v žalosti in si življenje komplicirali na nešteto možnih načinov. Drame v odnosih, zapleti na delovnem mestu, nezadovoljstvo s samim sabo.
V svojih rokah držimo vse žeblje, da skujemo svojo srečo. Vse svoje korake delamo čisto sami. Če še vedno verjamete v to, da preprosto nimate sreče ali da takšno je pač življenje ter je vse zapisano v zvezdah, vam povem, da se z vami enostavno žal ali na srečo ne strinjam. Karkoli si želite doseči ali karkoli sanjate, da bi radi naredili se zavedajte, da so vse možnosti vedno odprte. Povabite se na čudovito pot odrivanj, raziskovanj svojih talentov in potenciala, ki jih skrivate v sebi.
Vprašanje na katerega pa moramo znati odgovoriti je, kaj si želimo? Kaj je moja resnična želja?
Kariera, posel, šport? Želim slavo in prepoznavnost? Dober in harmoničen odnos s partnerjem? Delo, ki me osrečuje? Je moja želja nenavadna?
Super. naredimo vse kar je v naši moči, da se nam izpolni in pri tem samo gledamo, da s to željo in uresničitvijo nikomur ne škodujemo. Ne obremenjujmo se preveč s ciljem in s spraševanjem kako, ampak uživajmo v poti, ki nas do tja pelje. Na cilj se vmes celo pozabi in ko prispemo bomo morda ugotovili, da smo “cilj” celo presegli.
Sreča ni nekaj kar bo prišlo ali se zgodilo. Za srečo se odločimo. Vsak dan. Odločite se tako, da življenje radostno opazujete, se veselite vsakega dne in ste hvaležni, da lahko nekaj naredite, ustvarjate in dajete. Dajati sebe, svoja znanja in izkušnje, svoj čas sodelavcem, prijateljem, družini, partnerju. Polepšamo komu dan z lepo besedo ali majhnim dejanjem. Vse dobro se vam bo vrnilo, če boste ne sebično pomagali ljudem, naravi ali živalim. Delajmo tiste stvari katere nas osrečujejo, nas veselijo in se zato počutimo bolje in lepše.
Delajmo tisto kar nas polni. Uživajmo v majhnih stvareh in jih ne jemljimo samoumevno. Zavedajmo se, da je življenje kljub kakšnim izzivom s katerimi se srečamo, vedno lepo in vsak dan znova imamo možnost doživeti nekaj novega, spoznati drugačno osebo, morda prijazno novo sosedo, vsak dan je po svoje zanimiv in vsak dan ima lahko drugačno dinamiko, če se za to odločimo. Nihče nam ne govori kaj moramo ali česar ne smemo narediti. Vzemite k sebi samo tisto, kar  je pomembno in tisto iz česar se nekaj novega naučimo, Ne sodimo in obsojajmo ampak sprejmimo tisti dobro v ljudeh in situacijah.
Poznan stavek govori, da če iščemo slabo, tudi najdemo in če iščemo dobro najdemo dobro. To velja kot pribito, ne otežujmo si življenja po nepotrebnem, ne obremenjujmo se z nepomembnimi mnenji in komentarji drugih ljudi. Ne prilagajajmo se samo zato, ker drugi mislijo, da je tako prav.
Pravo in tisto srečno življenje se zares začne takrat, ko nehamo razmišljati o tem kaj drugi želijo in ko se ne obremenjujemo z drugimi hrepenenji ampak zgolj in samo z našimi cilji. Vsak dan znova imamo v celoti možnost, da obrnemo in popišemo nov list.
Vaša zgodba je samo vaša in živite kot vi želite živeti in kot si vi zaslužite. Niti malo manj ali več kot to, kar želite.
Nič ni lepšega od tega zavedanja, da je življenje lepo, čarobno in da smo mi tisti, ki vplivamo na sam potek našega časa in zgodbo na tem planetu zemlja.
 
 
Žeblje v roko in akcija! Na delo, pa srečno 🙂

Mogoče te zanima tudi ...