Vse je v redu

In točno tako kot je za naše najvišje dobro. Velikokrat me kdo vpraša, pa kako ti to uspeva? Zakaj si vedno znova lahko pozitivna in nasmejana. Kako ti uspe vztrajati in ne obupaš? Kako to, da ti ni vsega vrh glave? Česa vsega? Življenja? Zakaj?

Ker se zavedam, da je vsak dan, vsak mesec, vsako leto našega življenja nova zgodba. Uživam v vsakem dnevu, ki mu samo pustim, da je in se veselim novih ljudi, ki jih srečam in komaj čakam nove priložnosti. Enostavno vztrajam zato, ker me vsak dan čaka nekaj. In lažje je tudi, če se ne oziramo predolgo nazaj in si ne pustimo analizirati preteklosti. Vzamemo samo tisto iz česar smo se nekaj naučili in smo hvaležni za vse lepo in tudi tisto manj lepo, kar nas je izoblikovalo v osebo katera postanemo in smo sedaj. Vedno se učimo in dopolnjujemo in ravno to je tisto. To je tisto-čarobno, kar nam zlaga zgodbo v nek vrstni red in počasi oblikujemo kazalo na prvi strani. Potrebna je tudi potrpežljivost in hvaležnost do vsega. Ne gre kar preskočiti tistega “slabšega” in manj lepega. Tudi tistih “čudnih” dni ne moremo izbrisati ampak se z njimi soočiti. Čutiti dobre in slabše trenutke. Ko je tema je tema in včasih se zgodi, da bi radi obstali ampak veste kaj? Voda teče naprej in ne nazaj. stopiti je potrebno iz tiste sivine, pa četudi je potrebno več korakov kot eden, da se megla in sivina razblini. Vedno se pomikamo naprej, samo obstati ne smemo, za vsak korak naprej se sami odločamo, tudi smer izbiramo. Če se ne zadržujemo na mestu in se vedno premaknemo vsakič vsaj malo naprej, smo naredili napredek. Potrebno se je ustaviti, pogledati okrog sebe, se nadihati in potem pogumno naprej. Nihče pa vas ne more premakniti, če sami tega ne Želite. Ne skrivajte se pred resnico, čeprav velikokrat boli. Sprejeti moramo tudi to, ker to smo mi, dobra in slaba plat. Spustiti je potrebno negativne občutke in naprej kreirati z zadovoljstvom in pozitivnimi mislili, če seveda želimo lep, nov in čist list v svoji knjigi življenja. Vsak človek se sreča z veliko različnimi situacijami in s tem se samo naučimo delovanja naprej in ne očitajte si predhodnih odločitev. Tako smo ravnali takrat, nismo znali drugače in naredili smo tako kot smo takrat najbolje znali, v tistem trenutku. Če se vseeno kdaj obrnemo nazaj je vedno vse z razlogom in točno tako, da se naša knjiga sestavlja. Resnično težko je besedno povedati ali zapisati, da nas najtežje lekcije v življenju privedejo do najboljših stvari. To vedo tisti, ki so zares ugotovili in spoznali bistvo sebe sami. In zapomnite si, ko se nekaj konca, pride drug začetek. Začetek nečesa boljšega. Vsi iščemo in gremo za celotno vsebino “knjige” in želimo občutek sreče. Največkrat iščemo na napačnih krajih, v drugih ljudeh, v materialnih dobrinah in se s tem samo oddaljujemo od sebe in še dodatno stopnjujemo napetost. Sreče ne moremo dobiti v trgovini ali je najti v partnerju, no lahko, vendar za kratek čas.  Za srečo se odločimo in slavimo vse kar nam pride na pot. Vse je darilo ali je vse napor, samo mi se odločimo kako gledamo na življenje. Vsakemu izmed nas je prepuščena odločitev. Jaz sem se odločila za ljubezen in hvaležnost v srcu, nekdo drug pa za nekaj drugega. 

Naučimo se hvaležno pozdravljati vse ljudi in situacije, ki so se zgodile in se še bodo. Sedaj je čas za naše nove zgodbe in ustvarjanje novih strani. Zavesno se odločite in delujte brez napora in vedite, vse je v redu. Ne gledamo nazaj in ne prehitevamo z gledanjem naprej. Ni potrebno, da natančno planiramo vsak dan. Naj vas vsak nov dan preseneti in samo pustite da je, prinesel vam bo tisto kar je potrebno. Če boste radovedni in boste raziskovali vse tisto kar vas veseli in napolni z dobrim občutkom je to prav. Bodite zadovoljni, radostni in hvaležni za vse še tako majhne stvari. Ko smo pripravljeni nam življenje vrne in vrne še več. Vse lepo in tisto kar želite naj pride v dupli porciji.

Zaupajte in lep dan želim 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja